Share

The Creek
House

This lake house sits at the intersections of contemporary and traditional in both form and finish.

Project Details Interior design by the owner.

Gallery

Project Info

At first glance this home appears traditional both in form and finish. But closer inspection reveals a contemporary layout with a classic aesthetic.
Located on a pie-shaped slice of land on Lake Louisa QC, this new home replaced an original family cottage which had come to the end of its life. Hemmed in by lake and road, the size and position of the structure was largely dictated by zoning setbacks. Occupied by three generations of family with frequent visitors, the home features a guest suite on the ground floor with two large bedrooms upstairs. A large screened porch forms a complete summer living space with fireplace, sitting and dining areas. A south facing deck affords expansive views, and seems to be floating over the nearby lake. Nearby fire-pit and landscape design further extend the ground floor living spaces. Easily accessed from the waterfront, the basement level includes a convenient washroom with shower. A den with TV and gas fireplace, games room, and plenty of storage space complete the wish list for this highly functional family retreat.

Project Presentation.

An eros argumentum vel, elit diceret duo eu, quo et aliquid ornatus delicatissimi. Cu nam tale ferri utroque, eu habemus albucius mel, cu vidit possit ornatus eum. Eu ius postulant salutatus definitionem, explicari. Graeci viderer qui ut, at habeo facer solet usu. Pri choro pertinax indoctum ne, ad partiendo persecuti forensibus est.

Plan and sketches of the project.

© GRSA 2024 / All rights reserved.
Back to top